Fotoreis Zee, land en licht; 20 en 21 maart 2021

Fotoreis Zee, land en licht

Een tweedaagse geheel verzorgde fotoreis op 20 en 21 maart 2021

Zee, licht en historische steden. Iedere fotograaf wordt enthousiast van de vele mogelijkheden die Zeeland te bieden heeft. De prachtige natuur en het beroemde Zeeuwse licht inspireerden al vele kunstenaars. Kunstschilders, maar ook bekende fotografen, waren gefascineerd door de zee, het licht en de bewoners van Zeeland.

Het programma is vooral gericht op landschap- en architectuurfotografie. Aan de Zeeuwse kust laten we ons, net als Mondriaan en zijn tijdgenoten, betoveren door het Zeeuwse licht. Maar Zeeland heeft meer te bieden. De hoofdstad Middelburg is rijk aan vele monumenten en schilderachtige straatjes. Uitdagingen genoeg voor architectuur fotografie. Ook ’s avonds fotograferen we de verlichte monumenten en straatjes in Middelburg. We sluiten de reis af met een boottocht op de Westerschelde. Tijdens deze tocht ervaren we hoe het spel van licht en water steeds weer voor nieuwe beelden zorgt.

Ervaring en begeleiding tijdens de fotoreis.

Deze tweedaagse fotoreis is geschikt voor de beginnende en ervaren fotograaf. Het is wel handig als de basisbegrippen, zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarden bekend zijn. Eveneens weet je hoe je deze moet instellen op je camera. Vooraf neem ik contact met je op, zodat ik je gericht kan begeleiden afgestemd op je ervaringen, wensen en de mogelijkheden van je fotoapparatuur. De groep is klein zodat er voldoende tijd is voor individuele begeleiding.

Verder meenemen: een statief voor de avondfotografie. Eventueel zijn er twee beschikbaar om te gebruiken.

B&B Adrichem en Scherpenseel, midden in het centrum van Middelburg, is onze uitvalsbasis. De Zeeuwse fotograaf Karin den Boer begeleidt de cursus. Zij kent het landschap en de stad Middelburg goed en brengt je naar onbekende en fotogenieke plaatsen. Samen met het Zeeuwse licht zorgt ze ervoor dat je met de mooiste foto’s naar huis gaat. Dompel je twee dagen onder in de fraaie natuur en de historische stad Middelburg. De reis is compleet verzorgd inclusief de maaltijden met Zeeuwse streekproducten. Je kunt al je aandacht richten op de fotografie

Praktische info:

Inbegrepen zijn:

 • 1 overnachting op basis van een éénpersoonskamer in B&B Adrichem en Scherpenseel of een vergelijkbare B&B Middelburg.
 • Een uitgebreid ontbijt, 2 x lunch met Zeeuwse streekproducten, een diner in Domburg Koffie/thee/fris tijdens het hele weekend.
 • Retourticket met het fiets- voetveer Vlissingen Breskens.
 • Begeleiding van fotograaf Karin den Boer tijdens alle fotoworkshops op het strand en bos, in Middelburg en tijdens de boottocht.
 • Na het weekend circa 30 minuten persoonlijke feedback over de gemaakte foto’s.
 • Telefonisch intakegesprek, zodat we optimaal kunnen inspelen op je ervaringen en verwachtingen.

Maximaal 6 deelnemers.
Bij heel slecht weer hebben we een paar goede alternatieven.

Je verblijft in de onderstaande B&B:

B&B Adrichem en Scherpenseel
Reigerstraat 1,
4331 BA Middelburg
www.adrichemenscherpenseel.nl
of een vergelijkbare B&B in het centrum van Middelburg

Programma en praktische info 2-daagse fotoreis 

Programma dag 1

11.30 en 12.00 uur aankomst bij B&B Adrichem en Scherpenseel.

12.00 uur Start programma met een heerlijke lunch. Dit is dan ook een mooi moment om met elkaar kennis te maken. Na de lunch bespreken we het middagprogramma. We bekijken een korte presentatie met fototips en uitleg over landschapsfotografie. Daarna vertrekken we naar Oostkapelle. We wandelen en fotograferen op het strand en in het bosgebied De Manteling. Tijdens de wandeling krijg je individuele aandacht en fototips direct in de praktijk.

17.30 uur dineren in Domburg. Na afloop een korte rondwandeling over de duinen, zodat we het Zeeuwse licht ook aan het eind van de dag kunnen fotograferen.

21.00 uur avond fotografie Middelburg.

Programma dag 2

8.30 en 9.30 uur ontbijt.

10.30 uur Fotograferen en wandelen in het centrum van Middelburg. Vooraf krijg je een korte presentatie met fototips en richtlijnen over architectuurfotografie.

12.30 tot 13.30 uur Lunch bij B&B Adrichem en Scherpenseel.

13.30 tot 15.00 uur Aansluitend gezamenlijk bespreken van de gemaakte foto’s.

15.45 uur tot 16.45 uur retourovertocht met het voetveer Vlissingen-Breskens. Vanaf de boot heb je een prachtig zicht op Vlissingen. De grote zeecontainers varen op steenworp afstand. En het spel van licht en water zorgen voor steeds wisselend beelden.

17.00 uur afsluiting van het programma met koffie/thee.

Om alvast de sfeer van het Zeeuws licht te ervaren…
Klik hiervoor  gratis fototips: Fotograferen langs de vloedlijn.

Kosten, foto ervaring en apparatuur

Kosten: € 475,-
Inbegrepen zijn:

 • 1 overnachting op basis van een éénpersoonskamer in B&B Adrichem en Scherpenseel of een vergelijkbare B&B Middelburg.
 • Een uitgebreid ontbijt, 2 x lunch met Zeeuwse streekproducten, een diner in Domburg Koffie/thee/fris tijdens het hele weekend.
 • Retourticket met het fiets- voetveer Vlissingen Breskens.
 • Begeleiding van fotograaf Karin den Boer tijdens alle fotoworkshops op het strand en bos, in Middelburg en tijdens de boottocht.
 • Na het weekend circa 30 minuten persoonlijke feedback over de gemaakte foto’s.
 • Telefonisch intakegesprek, zodat we optimaal kunnen inspelen op je ervaringen en verwachtingen.

Fotograaf en gastdocent :Karin den Boer.

Slecht weer

Donkere wolken en storm zijn prachtige onderwerpen om te fotograferen. Als deze omstandigheden er zijn, zullen we daar ook gebruik van maken. Maar het moet wel aangenaam blijven. Voor jezelf en je fotoapparatuur. We houden daar rekening mee en hebben genoeg alternatieven om bij slecht weer het programma te wijzigen.

Apparatuur en ervaring

Heb je al meerdere fotocursussen gevolgd en ben je toe aan nieuwe uitdagingen? Dan is deze reis beslist een aanrader. Je verdiept je fotografie kennis en bewustwording zodat je tot andere inzichten komt. Er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis en hedendaagse fotografie. En je wordt uitgedaagd om je creatieve grenzen te verleggen. Vooraf neem ik contact met je op, zodat ik je gericht kan begeleiden, afgestemd op je ervaringen.

Je bent op de hoogte en je hebt een camera waarbij je diafragma, sluitertijd en ISO waarde kunt instellen. Voor de avondfotografie een statief meenemen. Een laptop en eventueel een grijsfilter voor het maken van lange sluitertijd opnamen.

Recensies
‘Het was een heerlijk relaxed weekend. Maar wel heel leerzaam!‘ Gerbrande. Fotoreis maart 2019

‘Uitstekende B&B overnachting met heerlijk ontbijt, goede lunch, en het hele weekend professionele begeleiding‘, Marijke. Fotoreis maart 2019

‘Wij hebben enorm genoten van de workshop. Veel geleerd en lekker gegeten op de Mariahoeve. Topdag en voor herhaling vatbaar’. Georges Foto-excursie maart 2019

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over deze fotoreis.

Vragen over de fotoworkshops, Karin den Boer: mail@karindenboer  of tel. 0629441561
Vragen over je verblijf, Els van Adrichem: info@adrichemenscherpenseel.nl  of tel. 0617046884
Aanmelden kan via de website van Karin den Boer Aanmeldformulier Fotoreis 

De organisatie heeft het recht om het programma te wijzigen.