Fotoreis Zeeuws Licht 23, 24 maart 2019

Zeeland, zee, licht en historische steden. Iedere fotograaf wordt enthousiast van de vele mogelijkheden die Zeeland te bieden heeft. Middelburg is rijk aan vele monumenten en schilderachtige straatjes. Aan de Zeeuwse kust laten we ons, net als Mondriaan en zijn tijdgenoten, betoveren door het Zeeuwse licht. De uitvalbasis voor deze tweedaagse fotocursus is de monumentale Bed en Breakfast Adrichem en Scherpenseel in het centrum van Middelburg. De Zeeuwse fotograaf Karin den Boer begeleidt de cursus. Zij kent het landschap en de stad Middelburg goed en brengt je naar onbekende en fotogenieke plaatsen. Samen met het Zeeuwse licht zorgt ze ervoor dat je met de mooiste foto’s naar huis gaat. Dompel je twee dagen onder in de fraaie natuur en de historische stad. Je verblijf in een sfeervolle bed en breakfast en de maaltijden met Zeeuwse streekproducten maken je weekend onvergetelijk.

Programma 2-daagse fotoreis

Dag 1
Aankomst tussen 11.00 en 12.00 uur in Bed en Breakfast Adrichem en Scherpenseel.
12.00 uur Start programma met een heerlijke lunch. Dit is dan ook een mooi moment om met elkaar kennis te maken. Na de lunch bespreken we het middagprogramma. We bekijken een korte presentatie met fototips en uitleg over landschapsfotografie. Daarna vertrekken we naar Domburg.
We wandelen en fotograferen op het strand en in het bosgebied De Manteling. Tijdens de wandeling krijg je individuele aandacht en fototips direct in de praktijk.
Aan het eind van de middag is er soep of een kleine hap in een strandpaviljoen. Circa 18.30 uur gaat de zon onder. We zijn dus paraat op het strand om een fraaie zonsondergang vast te leggen.
20.00 uur dineren in Middelburg.
21.30 uur avond fotografie Middelburg.

Dag 2
8.30 uur Ontbijt. Aansluitend het bespreken van de gemaakte foto’s.
11.00 stadswandeling o.b.v. Stadsgids Ineke van de Put en fotograferen in het centrum van Middelburg.
13.00 uur lunch.
14.30-15.00 uur retourovertocht met het voetveer Vlissingen-Breskens. Vanaf de boot heb je een prachtig zicht op Vlissingen. De grote zeecontainers varen op steenworp afstand. En het licht en de zee zorgen voor steeds wisselende beelden.
17.30 afsluiting met diner.
19.00 einde programma.

Kosten, foto ervaring en apparatuur
Kosten: € 390,-
Inbegrepen zijn:
1 overnachting in een éénpersoonskamer in B & B Adrichem en Scherpenseel, ’t Poorthuys of Loskade 45.
2 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner
Stadswandeling met stadsgids
Retourticket met het fiets- voetveer Vlissingen Breskens
Begeleiding van fotograaf Karin den Boer tijdens alle fotoworkshops op het strand en bos, in Middelburg en tijdens de boottocht.

Verblijf:
B&B Adrichem en Scherpenseel of
B&B ’t Poorthuys of
Loskade 45

Fotograaf en gastdocent
Karin den Boer

Slecht weer
Donkere wolken en storm zijn prachtige onderwerpen om te fotograferen. Als deze omstandigheden er zijn, zullen we daar ook gebruik van maken. Maar het moet wel aangenaam blijven. Voor jezelf en je fotoapparatuur. We houden daar rekening mee en hebben genoeg alternatieven om bij slecht weer het programma te wijzigen.

Foto ervaring en apparatuur
De cursus is geschikt voor beginnende en ervaren fotografen. Kennis van je camera, zoals het instellen van diafragma, sluitertijd en ISO waarde is wel een vereiste. Extra meenemen: een statief voor avondfotografie.
Neem gerust contact op als je meer wilt weten over deze fotoreis.

Vragen over de fotoworkshops:
Fotoatelier Karin den Boerl of tel. 06 29441561
Vragen over je verblijf :
B&B Adrichem en Scherpenseel of tel. 06 17046884

Aanmelden kan via de website van Karin den Boer Aanmeldformulier Fotoreis