Fotoreis Zeeuws herfst licht zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2019

Een tweedaagse fotoreis op 26 en 27 oktober 

Wat is er mooier dan de natuur fotograferen in de herfst? De kleuren van de bomen zijn prachtig, het licht is minder fel en in Zeeland zijn we dan blij met een stevige wind. De wind jaagt de wolken over het weidse landschap. En op het strand zorgt de wind voor spectaculaire golven. Zeeland, zee, licht en wolken.

De natuur in de herfst geeft veel inspiratie, maar het moet wel aangenaam blijven. Voor jezelf en voor je apparatuur. Het programma voor deze twee dagen is zo samengesteld dat er voldoende ‘opwarm momenten’ zijn, zoals de heerlijke lunch met Zeeuwse streekgerechten of soep in een strandpaviljoen. Bij heel slecht weer hebben we een paar goede alternatieven. 

Aan de Zeeuwse kust  laten we ons, net als Mondriaan en zijn tijdgenoten, betoveren door het Zeeuwse licht. Maar Zeeland heeft meer te bieden. De hoofdstad Middelburg is rijk aan vele monumenten en schilderachtige straatjes. Uitdagingen genoeg voor architectuur fotografie. De uitvalsbasis voor deze compleet verzorgde fotoreis is in het monumentale Bed en Breakfast Adrichem en Scherpenseel midden in het centrum van Middelburg.

De Zeeuwse fotograaf Karin den Boer begeleidt de cursus. Zij kent het landschap en de stad Middelburg goed en brengt je naar onbekende en fotogenieke plaatsen. Samen met het Zeeuwse licht zorgt ze ervoor dat je met de mooiste foto’s naar huis gaat. Dompel je twee dagen onder in de fraaie natuur en de historische stad. Je slaapt in een sfeervolle bed en breakfast en de maaltijden met Zeeuwse streekproducten maken je weekend onvergetelijk.

Programma 2-daagse fotoreis 

Dag 1

Aankomst tussen 11.30 en 12.00 uur in B&B Adrichem en Scherpenseel.

12.00 uur Start programma met een heerlijke lunch. Dit is dan ook een mooi moment om met elkaar kennis te maken. Na de lunch bespreken we het middagprogramma. We bekijken een korte presentatie met fototips en uitleg over landschapsfotografie. Daarna vertrekken we naar Domburg.
We wandelen en fotograferen op het strand en in het bosgebied De Manteling. Tijdens de wandeling krijg je individuele aandacht en fototips direct in de praktijk.

Aan het eind van de middag is er soep of een kleine hap in een strandpaviljoen. Circa 18.30 uur gaat de zon onder. We zijn dus paraat op het strand om de zonsondergang vast te leggen.

17.30 tot 18.30 zonsondergang op het strand fotograferen.

20.00 uur dineren in Middelburg.

21.30 uur avond fotografie Middelburg.

Dag 2

Tussen 8.30 en 9.30 uur ontbijt

10.30 uur Fotograferen en wandelen in het centrum van Middelburg. Vooraf krijg je een korte presentatie met fototips en richtlijnen over architectuurfotografie. Stadsgids Ineke van de Put wandelt met ons mee en vertelt over Middelburg.

12.30 tot 13.30 uur Lunch bij B&B Adrichem en Scherpenseel.

13.30 tot 15.00 uur Aansluitend gezamenlijk bespreken van de gemaakte foto’s.

15.45 uur tot 16.45 uur retourovertocht met het voetveer Vlissingen-Breskens. Vanaf de boot heb je een prachtig zicht op Vlissingen. De grote zeecontainers varen op steenworp afstand. En het licht en de zee zorgen voor steeds wisselend beelden.

16.00 uur afsluiting van het programma met koffie/thee.

Circa 17.00 uur einde fotoweekend.

Kosten, foto ervaring en apparatuur

Kosten: € 475,-.

Inbegrepen zijn:

  • 1 overnachting op basis van een éénpersoonskamer in B&B Adrichem en Scherpenseel, ’t Poorthuys of Loskade 45,
  • 1 x een uitgebreid ontbijt, 2 x lunch met Zeeuwse streekproducten, 1 x een hartige hap in een strandpaviljoen en 1 x diner in het centrum van Middelburg. Koffie/thee/water tijdens het gehele weekend,
  • Stadswandeling met gids,
  • Retourticket met het fiets- voetveer Vlissingen Breskens,
  • Begeleiding van fotograaf Karin den Boer tijdens alle fotoworkshops op het strand en bos, in Middelburg en tijdens de boottocht,
  • Na het weekend circa 30 minuten persoonlijke feedback over de gemaakte foto’s.

Je verblijft in één van de onderstaande B&B’s:

Maximaal 6 deelnemers.

Fotograaf en gastdocent :Karin den Boer.

Slecht weer

Donkere wolken en storm zijn prachtige onderwerpen om te fotograferen. Als deze omstandigheden er zijn, zullen we daar ook gebruik van maken. Maar het moet wel aangenaam blijven. Voor jezelf en je fotoapparatuur. We houden daar rekening mee en hebben genoeg alternatieven om bij slecht weer het programma te wijzigen.

Foto ervaring en apparatuur

De cursus is geschikt voor beginnende en ervaren fotografen. Kennis van je camera, zoals het instellen van diafragma, sluitertijd en ISO waarde is wel handig. 

Vooraf neem ik contact met je op, zodat ik je gericht kan begeleiden afgestemd op je ervaringen, wensen en de mogelijkheden van je fotoapparatuur.
Verder meenemen: een statief voor de avond fotografie. Eventueel zijn er twee beschikbaar om te gebruiken.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over deze fotoreis.

Vragen over de fotoworkshops, Karin den Boer: mail@karindenboer  of tel. 0629441561

Vragen over je verblijf, Els van Adrichem: info@adrichemenscherpenseel.nl  of tel. 0617046884

Aanmelden kan via de website van Karin den Boer Aanmeldformulier Fotoreis